top of page

Närspel Del 1

Min erfarenhet är att närspel handlar om att göra små justeringar som kan få stor inverkan. Att ha rätt infallsvinkel på klubban när jag slår en chip eller pitch är avgörande för att kontrollera bollens bana och var den landar på greenen. Jag tänker alltid på hur jag ska använda loftet på klubban för att få bollen att rulla precis dit jag vill.

En sak som jag har insett är att ingen infallsvinkel är universell. Det beror på situationen - avståndet till hålet, greenens beskaffenhet, hindren runt omkring och mycket mer. Jag har tränat på att vara flexibel och anpassa min teknik beroende på de specifika förhållandena på banan.

Jag har ägnat mycket tid åt att träna mitt närspel och utveckla en känsla för infallsvinkeln. Jag vill kunna lita på min förmåga att ta rätt beslut när jag står vid bollplaceringen, oavsett om det är en bump-and-run från fairwaynära, en hög pitch över ett hinder, eller en delicate chip runt en bunker.

Det är också den mentala sidan av närspel som jag finner fängslande. Att vara i rätt sinnesstämning och ha självförtroende när jag närmar mig greenen är avgörande. Jag vet att om jag tvivlar på min förmåga att behärska infallsvinkeln, kommer det att påverka mitt utförande negativt.

Samtidigt är närspel i golf en av de mest tillfredsställande aspekterna av spelet. När jag slår en perfekt chip som landar nära hålet och rullar i, eller när jag pitchar bollen exakt där jag vill, är det en känsla av ren glädje och prestation.

För mig personligen är närspel i golf något jag alltid strävar efter att förbättra. Jag älskar att utmana mig själv och hitta nya sätt att bemästra infallsvinkeln och närspelstekniken. Det är en ständig resa som fortsätter att driva mig att bli en bättre golfspelare."

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Yorumlar

5 üzerinden 0 yıldız
Henüz hiç puanlama yok

Puanlama ekleyin
bottom of page