top of page
IMG_4422.PNG

Lär känna Donald

Engagerad, professionell och strukturerad golftränare. Han ger varje sving en meningsfull touch och skapar en givande golfupplevelse. Oavsett din erfarenhet, guider Donald dig med passion och dedikation. Välkommen till en inspirerande golfresa med honom som din coach!

Golf Bag with Clubs

Sedan jag var barn har golfen varit en stor del av mitt liv. Jag ljuger inte när jag påstår att jag i det närmaste är uppväxt på golfbanor. Från tonåren och framåt har jag lagt tusentals timmar på min golfpassion och för att bli en så skicklig golfare som bara möjligt. Under åtminstone de senaste tio åren har jag levt och andats golf. Att alltid sträva efter att bli 1 procent bättre har blivit mitt motto, vilket med åren har lärt mig vikten av träningsdisciplin. Jag genomför just nu min utbildning inom PGA of Sweden, den högre tränarutbildning. 

 

Jag har nu flera år bakom mig med erfarenheter av tävlingar på hög nivå. Jag har spelat flera säsonger på både dåvarande svenska golftouren och på danska touren. Därutöver har jag spelat två säsonger på en spansk tour, när jag pendlade dit under vinterhalvåren.

 

De senaste åren har jag dykt ännu djupare i golfen för att bli den bästa versionen av mig själv som golftränare. Jag drivs att golfutveckling och tanken på ett livslångt golfande. I min golffilosofi handlar sporten inte bara om sving- och närspelsteknik, utan också om hälsa och att skapa förutsättningar för en fysik som underlättar vårt vardagsliv. Golfen är i min filosofi en väg mot att må bra, ett roligt sätt att ge kroppen den service den behöver och förtjänar. Golf borgar för en sund livsstil! Jag är övertygad om att vi människor mår bäst och trivs bäst när vi får in enkla vinster i vardagen. Konkret jagar jag tre vinster varje dag: en fysisk, en mental och en spirituell. Vid sidan av golfen – och min fru

 – så är hälsa, mat och kaffe mina stora passioner i livet!

Under vintern 2023/2024 arbetar jag och ger lektioner vid både Bromma Indoor Golf och Golf Lounge i Veda (strax norr om Södertälje). Jag undervisar alltifrån professionella golfare med tävlingsambitioner till golfare som just tagit sina första kliv in i golfvärlden.

Det finns en särskild anledning till att golfen alltid har haft en speciell plats i mitt hjärta. Det är för att golfen har varit en tråd som har vävt ihop generationer i min familj. Jag har haft förmånen att följa i min familjs fotspår i detta fantastiska spel. Mina tidigaste minnen av golf är kopplade till mina föräldrar som tog med mig till golfbanan som barn. Jag såg dem svinga klubban och följa bollen på fairwayen. Det var där jag först fascinerades av skönheten i golfens enkelhet och precision. Min far och morfar har alltid varit passionerade golfare, och det är de som introducerade mig till spelet och lade grunden för mitt eget intresse.

Golf har fungerat som en bindande kraft i vår familj. Vi har tillbringat otaliga timmar tillsammans på golfbanan, delat glädjen över en bra putt eller den frustration som ibland följer med ett misslyckat slag. Golf har inte bara varit en sport för oss, det har varit en möjlighet att bygga starka familjeband och skapa minnen som vi bär med oss genom åren.

Meriter

  • Ansvarig platschef och Driftpartner Indoor Golf i Örebro

  • Assisterande Pro hos Bumles Golf Lannalodge/Karlskoga

  • Assisterande Pro Kumla GK

  • Assisterande Pro Bäckbom Golf Salems GK

  • Custom Fitting Expert Dormy Golf

  • Elitspelare Kumla GK 

PEARSON GOLF 
Min filosofi

Jag vet att du jobbar hårt varje dag, så njut av min personliga träning för att varva ner eller tagga till. Pearson Golf  är mer än bara en golftränare i Stockholm. Jag gör allt för att erbjuda den bästa upplevelsen.

Tränarfilosofi

Puttning

När det kommer till puttning har jag alltid trott att bladkontroll är det viktigaste elementet för att lyckas på golfbanan. Det handlar om att finjustera min egen rörelse och känsla för puttern och det är avgörande för att sätta bollen i hålet med så få slag som möjligt. Att ha rätt bladkontroll ger mig en känsla av självförtroende på greenen.

Närspel

I golf har jag alltid fascinerats av närspel och infallsvinkeln när vi närmar oss greenen. För mig är detta en av de mest tekniskt krävande och samtidigt mest belönande delarna av spelet. Det handlar om att förstå hur klubban ska möta bollen, med exakt rätt vinkel och precision.

Sving

I golf är svingen en konstant resa av utmaning och prestation. För mig är två nyckelbegrepp som alltid är i mitt sinne 'impact' och 'take away'. Dessa två element utgör grunden för min swing och är avgörande för att få bollen att flyga precis dit jag vill.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Tack för du prenumererar!

bottom of page