top of page

Puttning Del 2

Att fördjupa mig i konsten att behärska bladkontroll har gett mig en djupare förståelse för de subtila nyanserna i puttning. En del av min träning fokuserar på att utveckla en finmotorik som tillåter mig att känna klubbladets position och rörelse med hög precision. Ju mer jag förfinar min förmåga att uppfatta dessa små detaljer, desto mer kan jag anpassa min puttning till de skiftande kraven på varje hål.

Bladkontroll handlar också om att förstå greenens hastighet och hur den påverkar bollens rörelse. Varje green har sin egen personlighet, och genom att vara känslig för dessa variationer kan jag anpassa min puttning för att maximera precisionen. Det är som att läsa naturens egna tecken och anpassa mig för att navigera genom den.

En aspekt som jag också uppskattar i puttning är den konstanta utvecklingen av min känsla för avstånd. Att träna på att bedöma avståndet till hålet, kombinerat med bladkontroll, gör mig mer kapabel att utföra exakta puttningar. Det är en färdighet som inte bara kräver precision utan också en djup förståelse för hur min kraft och rörelse påverkar bollens bana.

I tävlingssituationer har jag funnit att min investering i bladkontroll ger mig en mental kant. Att ha tränat och förfinat denna färdighet ger mig självförtroende när jag står över en avgörande putt. Istället för att låta nervositet ta över, fokuserar jag på min teknik och känsla för bladkontroll, vilket gör att jag kan prestera på min högsta nivå även under press.

Så, med varje puttning, ser jag det som en möjlighet att förbättra min bladkontroll och därmed höja min nivå som golfspelare. Det är en resa av ständig förbättring, och jag ser fram emot att fortsätta utforska de subtila konsterna inom puttning för att nå nya höjder i mitt golfspel.

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till Golfsäsongen 2024!

Nu är det äntligen dags att ta fram klubborna och svinga igång säsongen på riktigt! Med våren kommer också möjligheten att finslipa tekniken och ta ditt golfspel till nästa nivå. Vi på Happy Golfer är

Tematräning på Happy Golfer

Tematräningar fram till midsommar: Prislista för tematräning: Tematräning (1 tillfälle): 600 kr/person Temakort SMALL (5 tillfällen): 2795 kr/person Temakort MEDIUM (10 tillfällen): 4995 kr/person Tem

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page